Цей пост для всіх шанувальників кавових напоїв.Зі святом вас
Сьогодні 17 квітня день напою espresso
Який тут зв'язок із покером?))
Зв'язок очевидний, тепер ви знаєте з чим пов'язаний мій нік на КМ (espressoprofit)
На каві еспресо тримається вся світова кавова індустрія.
Для багатьох покерних гравців кава є невід'ємною частиною ігрового процесу як той же чай.
Всіх шанувальників напою еспресо, а також коктейлів на його основі я вітаю з днем цього чудового, підбадьорливого і смачного напою.
Трохи історії
17 квітня кавомани різних країн відзначають день улюбленого напою.
А в Італії він присвячений її головному кавовому творінню - еспресо.
Його історія почалася 1938 року, коли власник одного міланського бару Ачіль Гаджіа отримав патент на виробництво кавоварок.
Ще одна подія відбулася у мене.
Крок за кроком нехай і не великим я дістався до наступного статусу.
Дякую всім тим хто доклав до цього руку.
Є ще у мене зміни в світі покеру але про це вже в наступних розповідях.
По трошку продовжуємо бити мікро-ліміти
Я радію кожному своєму діпрану та 50 баїнів це завжди непогана надбавка до мого банкролу
Усіх обійняв До нових зустрічей в ефірі.
Еспресо - метод приготування кави шляхом проходження гарячої води під тиском через фільтр із меленою кавою. Еспресо користується великою популярністю в усьому світі та, насамперед, на півдні Європи - в Італії, Іспанії та Португалії.









Вітаю з новим статусом та топ 3👍🥳💰🔥
Я шанувальник кави, одного разу купив бразильську каву, випив і посів 3 місце у турнірі 😊☕️
Історія в тему та цікава
Прям якась магія 
Дякую друже
То все кава, на мить себе відчув бразильським регом 🤣☕️
Еспресо з вершками топ. Вітаю з новим статусом
. Бодрячком ☕
один з улюблених моїх еспресо в Італії його називають Espresso Con Panna
Дякую
Кофе то то добре! Але багато не пийте!


Вітаю з експертом та заносом!


еспресо норма на добу 3-5 порції
Дякую
Так! Ще важливо знати порції!
це вже інший напій Лунго (італ. lungo - "довгий еспресо")і за об'ємом 90 мл і більше вже американо
класичний еспресо зазвичай має об'єм 25-35 мл не більше
але кави кажуть дуже багато пити не можна? ти як скажеш?
неправильно приготовану каву взагалі пити не можна - це шкідливо, напій еспресо і рестретто містить найменшу кількість кофеїну, в 35 мл цього напою багато корисних речовин, мініралів і тд
Італієць щодня випиває близько 5 чашок і живуть вони досить довго ))) це факт, у них культура кавування дуже розвинена, а в нас, за неправильного приготування, це може піти на шкоду.
у нас ще не навчилися пити каву належним чином
о не знав, цікаво, дякую
В мене сессії без кави не буває!
щоранку я готую собі свою улюблену каву, фото автора
Ранкова кава це чудово!
Вітаю зі статусом і заносом!
щоранку я готую собі свою улюблену каву, фото автора
Я більше по чаям, інколи і кави можна!
щось таке пригадую, було спілкування з тобою з цього приводу в моїх постах про чай і каву
Вітаю з новим статусом!
Дякую сонечко
В мене кава тільки якщо очі зліплюються за кермом
Кавовий лимонад із цитрусом та розмарином
Я люблю поєднувати каву з прянощами. До того ж кава добре розкривається у зв'язці з цитрусами. Підійде все, що можна знайти на кухні: лимони, апельсини, мандарини. Для цього рецепта я пропоную використовувати грейпфрут..
Основу лимонаду приготуємо на сиропі топінамбура, його можна легко знайти в магазині біля будинку..
Рецепт сиропу: Сік грейпфрута - 150 г Сироп топінамбура - 50 г Свіжий розмарин - 4 г
Рецепт напою: Подвійний еспресо Газована вода - 160 мл Сироп - 10-15 г Лід - 2-3 кубики Цедра грейпфрута - для прикраси
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
1. Пробити в блендері сік грейпфрута і розмарин.
2. Перелити отриманий мікс у сотейник, додати сироп топінамбура і томити на середньому вогні 5 хвилин.
3. Процідити отриманий сироп у склянку типу рокс.
4. Приготувати подвійний еспресо. 5. Процідити його через одноразовий кухонний рушник.
6. Додати еспресо до сиропу, потім додати газовану воду та лід.
7. Зверху викласти цедру грейпфрута.
Рецепт супер! Але сироп топінамбура ніколи не бачив
Сироп топинамбура

Вітаю!!!
Дякую