Для любителів смачно поїсти - на цей раз млинці
Що ж, сьогодні в мене було натхнення приготувати щось смачненьке і одна з моїх улюблених страв це млинці, тому хочу поділитися з вами рецептом, за яким вони готуються, на мою думку, найкраще 🤤
Інгридієнти:
Яйця 2шт 🥚🥚
Молоко 250мл 🥛
Вода 250мл 🌊
Борошно 5 ст.л з верхом
Крохмаль кукурудзяний (можна картопляний) 3 ст.л
Цукор 1 ст.л 🧂
Сіль 0.3 ч.л 🧂
Олія соняшникова або оливкова 1 ст.л
Приготування:
- розділяємо жовтки та білки в яйцях, та кладемо в ризні посудини
- до жовтків додаємо сіль, а до білків цукор, збиваємо до тих пір поки вони не розчиняться
- гріємо молоко та воду, щоб були тепленькі
- до збитого білка додаємо збитий жовток та молоко з водою
- потроху вмішуємо у рідину борошно та крохмаль
- після того як тісто готове додати столову ложку соняшникової або оливкової олії та дати йому настоятися 10хв
Тісто вийде доволі рідким, не знаю чи буде це зрозуміло по фото 😅
Розігріваємо сковороду, щоб вона була доволі гаряча, та можна починати смажити млинці
Головне не прогавити, щоб вони не згоріли, на чугунній сковороді займає приблизно 30 секунд одна сторона.
Загалом вийшло 20 млинців на невеликій сковороді. Можна їсти з чим завгодно за рахунок того, що цукру додали не багато. Для любителів солодкого можна додати дві ст.л цукру, або їсти з варенням 🤤
Звісно можна збити яйця не розділяючи їх на жовток та білок, так менше посуду прийдеться мити 😂
Бажаю вам смачного 🍽









Круто! Все хочу млинці зробити, та переношу якось чи часу не вистачає!
Люблю потім начиняти вершковим сиром та червоною рибою + гілочка укропу - це ТОП!
Перший раз чую про розділення білка та жовтка - який воно ефект дає?
І про крохмаль теж.
Це не критика, у кожного свій рецепт, може це сімейний. Просто цікава сама концепція, що кожен інгредієнт додає.
Млинці - супер!

Рецепт мені такий давала мама колись, але вона так не парилася з яйцями, як я)
білок найкраще збивається окремо та набуває консистенції пінки при додаванні до нього цукру, і саме тісто виходить більш однорідним та легшим, як на мене. і коли вже обсмажуєш на сковороді, на другому фото видно, утворюються по всій площі такі дірочки, і виходить наче серветка. Коли я так не розділяв, то не було цих дірочок. Для цього ефекту дехто навіть замість звичайної води додає мінеральну.
Крохмаль кладу для того щоб не було занадто яєчного та борошневого присмаку, бо в багатьох рецептах кладуть 3+ яйця та більше борошна. Як на мене від цього баланс смаку втрачається, Тому роль "зкріплення" також виконує крохмаль, присмаку він не має, але виконує свою справу на 100%
Сір, да ви гурман як я бачу, сир вершковий та червона риба одне з найкращих поєднань) 🤤
І я таке поєднання люблю. Якщо купляти таке в супермаркеті то можна залишитись без штанів😡 ціна за 100 грам такого поєднання біля 100 грн в Києві у Мегамаркеті😳
Дуже цікаво, може і я якось заморочусь!
Сувора реальність 😥
Сир завжди по акції беру і він в мене завжди є, рибу теж, але то рідко, дорого!
сподіваюсь все вдасться )
Млинці нагадують дитинство)
Хороше діло!
Млинці це тема)