Що незвичне готували своїми руками?
Вирішив розповісти вам таку цікаву історію. Весь грудень читав книжку "Ловець повітряних зміїв" (раніше коли був молодший ,та було більше вільного часу,книги на 300-500 сторінок читав за 3-4 дні).Книга супер,всім рекомендую !!! В цій книзі до слова життя головним персонажам зіпсували,як ви думаєте хто? Правильно, нація яка немає право на існування.....
А історія ось така : на протязі всієї книги головні герої їдять афганський плов "кабулі".Я про такий ніколи не чув, цим зацікавився,загуглив всю інформацію,та вирішив сам приготувати.Набирався сил десь приблизно до Нового Старого Року. Купив спеціальну приправу "зіра" (до того навіть не чув таку до свого сорому),родзинки та приготував. Ну звісно можливо справжній афганець розстріляв би мене за такий плов,але мені та людям які куштували сподобалось))!Нажаль для історії збереглась тільки одне фото в поганому якості,але хоч так!)
Хотів в вас запитати,а що ви саме незвичне готували в житті? Саме готували своїми руками,а не їли в ресторані чи в гостях!)))
Дякую за увагу !!!









Я теж колись робив такий плов. Вийшло доволі смачно. А взагалі, якщо прикласти трохи зусиль,терпіння і креативу можна створити кулінарний шедевр навіть не будучи великим кулінаром.
сто відсотків ,просто бажання проводити час на кухні виникає дуже рідко))
В мене бажання багато, а от натхнення творити мало. Тому і виходить смажена картопля замість равіолі😁
ну в мене бажання та натхнення рідкий гість!))
Смажили одного разу з дружиною тунець, ніби нічого такого незвичного у смаженні риби, але тунець не плаває у сусідньому ставку, тому було страшнувато зіпсувати такий гарний шматок риби, який до того ж не дешевий)) все вийшло, нагадав, аж захотілося повторити)
ммм,звісно,це теж незвичне для нашого регіону! Плов так само,звичайна страва ж,а афганській вже і не такий звичайний)))
Суші пробувала робити,намудохалась правда із ними,простіше справді просто замовити через доставку. Ще і скільки прибамбасів тре було купити і коврик, і норі,і рис спеціальний,і оцет спеціальний, і ще й начинку авокадо,лосося...
Ще пробувала робити креветки у темпурі,то така азіатська штука щось між мукою і панірувальними сухарями. Ну це все у фрітюрі,а я просто вилила бутилку масла у глибоку пательню. Готувати наче було просто але переводняк масла нормальний такий.та Ще й потім вся кухня в тому маслі😅
вау,круто!ніколи не їв домашні суші!)
Я люблю готувати,роблю це рідко,бо є кому,але коли жив один у Польщі,то звісно сам собі готував,нічого такого екзотичного напевно ні,але ліпив пельмені,вареники пару раз,чебуреки жарив ото було супер,якщо чесно більше ніж куплені подобались,пиріжки жарив,різотто,і ще кучу всякого,але то таке повсякденна їжа була)люблю,то проте велике бажання стояти на кухні приходить рідко)
так.я по собі знаю,гастарбайтерство дуже розвиває кулінарні навички!))
Хах)не подобається мені то слово,але нехай)а то шо розвиває це факт)хоча знаю людей які жили на одній мівіні посуті,або не вміли,або економили,хоча це повнв фігня,бо здоров'я не купиш)
бачив людей які старше за мене років на 15,вже діти школи позакінчували.а вони крім яєшні нічого не вміли готувати....не мені бути суддею,але це не нормально))