Вітаю всіх, хто спокусився на назву теми та "випадкових прохожих"! На хвилі кулінарного буму, що стався цим тижнем у спільноті вирішив поділитися з вами смачним і найпростішим (через це і улюбленим рецептом).
Нам знадобляться:
- 4 яблука розміром десь з тенісний м'яч ( Можна набагато більше, якщо вам так подобається - пиріг вийде більш "вологий" всередині. Особисто я полюбляю коли тісто більш сухе)
- Пів лимона для соку
- 6 яєць (бажано кімнатної температури)
- 2 пакетики ванільного цукру (9-11 грам, бувають різні - не так критично)
- 2 пакетики розпушувачу для тіста ( так само бувають 9-12 грам)
- 240г. цукру
- 200г. вершкового масла
- 400г. борошна
- Пергаментний папір для випікання (за бажанням, але зауважу що краще з ним, аніж без нього).
Начинка: Яблука очищаємо, вирізаємо насіння і все таке (щоб нічого потім у зубах не застягало ) і нарізаємо тонкими слайсами - ножем, комбайном хто чим хоче - особисто я нарізаю на боковій стороні терки). Далі на нарізані яблука вичавлюємо пів лимону - це також не обов'язково, однак дозволяє яблукам не "окислятися" поки готуємо тісто і додає цікавого смаку кінцевій страві.
Тісто: Ставимо у будь-яку маленьку каструльку майже всі 200 г. масла без малеесенького шматочка, він нам знадобиться пізніше, і розтоплюємо його на повільному вогні - В ЖОДНОМУ РАЗІ НЕ СЛІД ДОВОДИТИ ДО КИПІННЯ, тож ліпше постояти над ним). Вибиваємо в велику ємність 6 яєць, туди всипаємо весь цукор, 2 пакетики ваніліну і розпушувач і взбиваємо вручну або міксером ( я знову ж таки обхожуся без будь якої техніки, але якщо хочеться можна збити міксером), далі влити розтоплене масло, ще раз перемішати і через сито додати борошно - перемішати останній раз. Тісто має вийти досить рідке - і це добре. Всипаємо до тіста нарізані яблука і рівномірно розмішуєм. Тепшу (так у нас кажуть на "протевень", я не знаю чи зрозуміле це слово :DD) треба заслати папіром, а папір змазати тим маленьким шматочком масла, яке ми "зекономили" (залишимо посуд чистим і не буде пригорати) і вливаємо нашу суміш - має получитися щось таке:
Розігріваємо духовку до 180 градусів (у мене досить непагана духовка з різними обдувами, режимами і тд - але цей пиріг не потребує нічого такого). Особисто я вмикаю таймер на 17 хвилин, ставлю у духовку, потім розвертаю тепшу (щоб вона стала "дзеркальним" боком до нас) і ще на 17 хвилин. Інколи яблука бувають більш або менш соковитими, то ж я "тицяю" пиріг з зубочисткою або сірником - якщо сухі, значить готове) Але пів години - це 100% мінімум, можна більше якщо хочете більше підсушити, лиш не спаліть :DDD
Отримуємо такий смаколик на всю родину)
P.S. Також до плюсів цього рецепту можу додати відсутність молочних інгредієнтів, котрі дехто не вживає (Як батько дружини, завжди доводиться щось вигадувати або робити поки не бачить:DD). Смачного!
Ми використовуємо кукі ("cookies") відповідно до «Повідомлення про файли кукі». Використання кукі може привести до обробки ваших особистих даних. Для отримання додаткової інформації про використання файлів cookie та блокування кукі в настройках браузера відкрийте «Повідомлення про файли кукі» тут.
Якщо ви даєте згоду на використання файлів cookie та обробку ваших особистих даних відповідно до «Повідомлення про файли кукі», натисніть «Прийняти». Увага! Якщо ви заблокуєте файли cookie, які необхідні для правильної роботи сайту, це може привести до його непрацездатності.
Вітаю всіх, хто спокусився на назву теми та "випадкових прохожих"! На хвилі кулінарного буму, що стався цим тижнем у спільноті вирішив поділитися з вами смачним і найпростішим (через це і улюбленим рецептом).
Нам знадобляться:
- 4 яблука розміром десь з тенісний м'яч ( Можна набагато більше, якщо вам так подобається - пиріг вийде більш "вологий" всередині. Особисто я полюбляю коли тісто більш сухе)
- Пів лимона для соку
- 6 яєць (бажано кімнатної температури)
- 2 пакетики ванільного цукру (9-11 грам, бувають різні - не так критично)
- 2 пакетики розпушувачу для тіста ( так само бувають 9-12 грам)
- 240г. цукру
- 200г. вершкового масла
- 400г. борошна
- Пергаментний папір для випікання (за бажанням, але зауважу що краще з ним, аніж без нього).
Начинка: Яблука очищаємо, вирізаємо насіння і все таке (щоб нічого потім у зубах не застягало
) і нарізаємо тонкими слайсами - ножем, комбайном хто чим хоче - особисто я нарізаю на боковій стороні терки). Далі на нарізані яблука вичавлюємо пів лимону - це також не обов'язково, однак дозволяє яблукам не "окислятися" поки готуємо тісто і додає цікавого смаку кінцевій страві.
Тісто: Ставимо у будь-яку маленьку каструльку майже всі 200 г. масла без малеесенького шматочка, він нам знадобиться пізніше, і розтоплюємо його на повільному вогні - В ЖОДНОМУ РАЗІ НЕ СЛІД ДОВОДИТИ ДО КИПІННЯ, тож ліпше постояти над ним). Вибиваємо в велику ємність 6 яєць, туди всипаємо весь цукор, 2 пакетики ваніліну і розпушувач і взбиваємо вручну або міксером ( я знову ж таки обхожуся без будь якої техніки, але якщо хочеться можна збити міксером), далі влити розтоплене масло, ще раз перемішати і через сито додати борошно - перемішати останній раз. Тісто має вийти досить рідке - і це добре. Всипаємо до тіста нарізані яблука і рівномірно розмішуєм. Тепшу (так у нас кажуть на "протевень", я не знаю чи зрозуміле це слово :DD) треба заслати папіром, а папір змазати тим маленьким шматочком масла, яке ми "зекономили" (залишимо посуд чистим і не буде пригорати) і вливаємо нашу суміш - має получитися щось таке:
Розігріваємо духовку до 180 градусів (у мене досить непагана духовка з різними обдувами, режимами і тд - але цей пиріг не потребує нічого такого). Особисто я вмикаю таймер на 17 хвилин, ставлю у духовку, потім розвертаю тепшу (щоб вона стала "дзеркальним" боком до нас) і ще на 17 хвилин. Інколи яблука бувають більш або менш соковитими, то ж я "тицяю" пиріг з зубочисткою або сірником - якщо сухі, значить готове) Але пів години - це 100% мінімум, можна більше якщо хочете більше підсушити, лиш не спаліть :DDD
Отримуємо такий смаколик на всю родину)
P.S. Також до плюсів цього рецепту можу додати відсутність молочних інгредієнтів, котрі дехто не вживає (Як батько дружини, завжди доводиться щось вигадувати або робити поки не бачить:DD). Смачного!
Супер! Апетитно ! Але якщо казати про себе, все що з тістом пов'язане, то не моє)
Гарний і доступний рецепт👍
Гарно та зрозуміло розписано
Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.