DRINKS AND POKER "Masala" рубрика від Mr.Espresso
Судячи з кількості коментарів до минулого посту, ця рубрика сподобалася тутешній публіці, спасибі за оцінки і приємну похвалу.
Для тих хто не бачив минулий пост ,можете подивитися ТУТ
З яким напоєм асоціюється покерний гравець у бариста з 20 річним стажем ?
Сьогодні в моїй рубриці (гравець у покер, він же гуру з шашок, експерт з йоги і здорового способу життя, а також модератор КМ) Дмитро він же maysterslova
MaysterSlova and Masala Coffee
Масала - кава по-індійськи зі спеціями з додаванням молока.
З мови хінді слово "masala" перекладається як "зі спеціями", окрім кави існує і чай з аналогічною назвою. Через невисоку якість місцевих зерен індуси рідко п'ють чисту чорну каву, вважаючи за краще змішувати її з молоком і спеціями.
У класичному рецепті каву масала варять на молоці з вершками, змішаними в пропорції 3:1, але вершки можна замінити водою або згущеним молоком, це справа смаку. Обов'язкова умова - 2/3 рідкої основи має бути молочною.
Традиційно масалу заварюють у каструлі, але сучасні бариста використовувати френч-прес, оскільки так менше втрачається аромат.
Френч-прес
Може здатися, що кава масала - це щось складне і вимагає багато зусиль, але, повірте, це досить легко для будь-кого - а вершкова текстура та пряний смак, це щось неймовірне
"Для мене кава та покер є невід'ємною частиною мого життя, моєї душі."
( Mr.Espresso)









Потрібно буде попробувати)
Зі спеціями каву я ще не пив 🤔
Одного разу колись переплутав цукор з лимонною кислотою - ой посмакував кавою 🤣
Дякую за рецепт 👍
Склад і кількість спецій підбирай на свій розсуд, наприклад, можна взяти мелену корицю замість у паличках, додати кардамон (третина чайної ложки), мускатний горіх (1 дрібку), мелений червоний і чорний перець або їхню суміш.
це щось заманливе!!!
я б сказав незвично
Такого не куштував)
Насипати каву у френч-прес, додати розчавлені та сипучі спеції, тростинний цукор і паличку кориці.
2. Змішати молоко з вершками (водою) в каструлі або пітчері, розігріти суміш до 85-90 °C, але не кип'ятити.
3. тонкою цівкою влити половину молочної суміші в каву, перемішати, потім додати молоко, що залишилося, і знову перемішати.
4. Накрити напій поршнем френч-преса, залишити на 3-4 хвилини, після чого опустити поршень до дна і налити масалу в чашки.
смачної кави
Чудові рецепти!))
Цікаво - Дмитро таке смакував))
без поняття це лише мої асоціації на скільки мені відомо він надає перевагу чаю
А на стрімі п'є смачний чай!

У четвер буде пост про каву з корицею?!))
а цей пост не про неї