DRINKS AND POKER "Masala" рубрика від Mr.Espresso

Судячи з кількості коментарів до минулого посту, ця рубрика сподобалася тутешній публіці, спасибі за оцінки і приємну похвалу.

Для тих хто не бачив минулий пост ,можете подивитися ТУТ

З яким напоєм асоціюється покерний гравець у бариста з 20 річним стажем ?

Сьогодні в моїй рубриці (гравець у покер, він же гуру з шашок, експерт з йоги і здорового способу життя, а також модератор КМ) Дмитро він же maysterslova

MaysterSlova   and    Masala Coffee                   


Масала - кава по-індійськи зі спеціями з додаванням молока.



З мови хінді слово "masala" перекладається як "зі спеціями", окрім кави існує і чай з аналогічною назвою. Через невисоку якість місцевих зерен індуси рідко п'ють чисту чорну каву, вважаючи за краще змішувати її з молоком і спеціями.

У класичному рецепті каву масала варять на молоці з вершками, змішаними в пропорції 3:1, але вершки можна замінити водою або згущеним молоком, це справа смаку. Обов'язкова умова - 2/3 рідкої основи має бути молочною.

Традиційно масалу заварюють у каструлі, але сучасні бариста використовувати френч-прес, оскільки так менше втрачається аромат.


Френч-прес

Спойлер


Френч-прес (англ. french press - "французький прес") - пристрій для заварювання напоїв - кави та кавових напоїв, а також чаю і трав'яних напоїв.



Може здатися, що кава масала - це щось складне і вимагає багато зусиль, але, повірте, це досить легко для будь-кого - а вершкова текстура та  пряний смак, це щось неймовірне 

"Для мене кава та покер є невід'ємною частиною мого життя, моєї душі."

( Mr.Espresso)

Оцінити блог:
9
Звичайна людина, українець, життя якого змінила війна. Оптиміст у житті. Про каву знаю ну майже все. Слава Україні !. Слава Нації ! та п*здец російської п*дірації. Усіх обійняв
Коментарі (14)
Україна lev19920223 Гуру
Гуру

Потрібно буде попробувати)

1 відповідь

Потрібно буде попробувати)



Україна greenlarrow27 Еліта
Еліта

Зі спеціями каву я ще не пив 🤔

Одного разу колись переплутав цукор з лимонною кислотою - ой посмакував кавою 🤣

Дякую за рецепт 👍  

0 відповідей

Одного разу колись переплутав цукор з лимонною кислотою

Зі спеціями каву я ще не пив

Склад і кількість спецій підбирай на свій розсуд, наприклад, можна взяти мелену корицю замість у паличках, додати кардамон (третина чайної ложки), мускатний горіх (1 дрібку), мелений червоний і чорний перець або їхню суміш.

0 відповідей
Україна vasilek79 Гуру
Гуру

це щось заманливе!!!

0 відповідей

це щось заманливе!!!

я б сказав незвично 


0 відповідей
Україна Begu_Idu Заблокований
Заблокований

Такого не куштував)

1 відповідь


Такого не куштував)



Спойлер


Насипати каву у френч-прес, додати розчавлені та сипучі спеції, тростинний цукор і паличку кориці.

2. Змішати молоко з вершками (водою) в каструлі або пітчері, розігріти суміш до 85-90 °C, але не кип'ятити.

3. тонкою цівкою влити половину молочної суміші в каву, перемішати, потім додати молоко, що залишилося, і знову перемішати.

4. Накрити напій поршнем френч-преса, залишити на 3-4 хвилини, після чого опустити поршень до дна і налити масалу в чашки.

смачної кави


Україна VaKa89 Легенда
Легенда

Чудові рецепти!))

Цікаво - Дмитро таке смакував))

1 відповідь

Цікаво - Дмитро таке смакував))

без поняття це лише мої асоціації на скільки мені відомо він надає перевагу чаю

Україна xxxGGWPxxx Легенда
Легенда

А на стрімі п'є смачний чай! 

1 відповідь

на стрімі п'є смачний чай!


Спойлер



Україна DragonsIFUA Еліта
Еліта

У четвер буде пост про каву з корицею?!))

1 відповідь

а цей пост не про неї 


Незареєстровані користувачі не можуть залишати коментарі.
Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.